Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Приятелката на убиеца на Милен Цветков го брани, не взимал дрога
България Важно Съд и Прокуратура

Приятелката на убиеца на Милен Цветков го брани, не взимал дрога

Кристиан Николов след задържането си
Кристиан Николов след задържането си

Симона Цанкова, приятелка на подсъдимия за смъртта на Милен Цветков шофьор Кристиан Николов, обяви, ме той има критично отношение към дрогата. Николов е обвинен, че е блъснал колата на Милен Цветков, карайки с близо 100 км/час и под влиянието на 3 вида наркотици.

Цанкова беше разпитана на старта на делото по същество. Тя каза, че всичко започнало ден по-рано, когато на импровизиран купон отпразнувала рождения си ден. В показанията си Цанкова твърди, че през цялата вечер Кристиан Николов се е разхождал с чаша водка, но не знае колко е изпил. Малко преди да си легнат – около 4 ч., Николов ѝ казал, че е изпил един шот. В къщата имало и наргиле, но не и дрога. Кристиан, твърди Цанкова, водел изключително здравословен начин на живот. Имал много критично отношение към наркотиците, предава Нова.

На следващия ден по обед Кристиан, Симона и техният приятел Георги Иванов излезли на разходка. За целта взели джипа на майката на обвиняемия, защото той бил най-накрая на алеята за коли и ключовете били оставени в къщата на Кристиан.

След като тръгнали на разходка, в колата Симона седнала отзад, по диагонал на шофьора. По време на пътуването чела упътването на колонките за музика, които Кристиан ѝ подарил за рождения ден. Не е имала видимост към предното стъкло и не могла да наблюдава посоката на движение и скоростта.

Изведнъж чула вик от Георги и последвала катастрофата. Джипът им продължил да се движи още малко по инерция, след което се ударил в ограда. От удара, вратите били заяли и с помощта на притекли се хора успели да излязат. Веднага след това Георги си тръгнал, спомни си Симона пред съда.

Отново по нейни показания, Кристиан се опитал да помогне на пострадалия Милен Цветков като му направил изкуствено дишане.

Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов, не се яви в съдебната зала. Оказа се, че отдавна не живеел на адреса, на който била изпратена призовката за делото. Според адвоката му момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България.

Още

Започват разпитите по делото за смъртта на Милен Цветков
Шофьорът, убил Милен Цветков: Съжалявам за случилото се

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...