A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Пловдив » Съдии и прокурори с открит урок в Хуманитарната
Пловдив Съд и Прокуратура

Съдии и прокурори с открит урок в Хуманитарната

Младши съдия Силвия Алексова говори за трафика на хора пред ученици от XI в клас.
Младши съдия Силвия Алексова говори за трафика на хора пред ученици от XI в клас.

Младши съдии от Окръжен съд – Пловдив, и прокурори от Окръжната прокуратура изнесоха открити уроци пред ученици от 11 клас от Хуманитарна гимназия  „Св.св. Кирил и Методий“ в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет в партньорство с Министерство на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

При спазване на всички противоепидемични мерки магистратите проведоха среща с учениците в часа на класния ръководител. Лекторите говориха за професията на прокурора, съдията и следователя, за трафика на хора, за детското насилие, както и какви възпитателни мерки се прилагат за деца при противообществени прояви. Голям интерес предизвикаха темите за превенцията срещу употреба на наркотични вещества, видовете престъпления, извършвани от наркозависими, както и за детското насилие и последиците от хулигански прояви на непълнолетни.

Часовете се превърнаха в дискусии, а в края на урока учениците получиха като подарък Конституция на Република България.

Тази година Окръжен съд Пловдив участва в образователната програма на Висшия съдебен съвет и МОН съвместно с Апелативна  и Окръжна прокуратура – Пловдив. В програмата от страна на Окръжен съд – Пловдив, са включени съдия Веселина Семкова и младшите съдии – Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов, а от страна на прокуратурата – Ваня Христева, заместник-апелативен прокурор, Николай Божилов и Добринка Калчева, прокурори в Апелативна прокуратура Пловдив, Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор, Георги Гешев, Петър Петров и Мария Тодорова, прокурори в Окръжна прокуратура Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...