Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Съдии и прокурори с открит урок в Хуманитарната
Пловдив Съд и Прокуратура

Съдии и прокурори с открит урок в Хуманитарната

Младши съдия Силвия Алексова говори за трафика на хора пред ученици от XI в клас.
Младши съдия Силвия Алексова говори за трафика на хора пред ученици от XI в клас.

Младши съдии от Окръжен съд – Пловдив, и прокурори от Окръжната прокуратура изнесоха открити уроци пред ученици от 11 клас от Хуманитарна гимназия  „Св.св. Кирил и Методий“ в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет в партньорство с Министерство на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

При спазване на всички противоепидемични мерки магистратите проведоха среща с учениците в часа на класния ръководител. Лекторите говориха за професията на прокурора, съдията и следователя, за трафика на хора, за детското насилие, както и какви възпитателни мерки се прилагат за деца при противообществени прояви. Голям интерес предизвикаха темите за превенцията срещу употреба на наркотични вещества, видовете престъпления, извършвани от наркозависими, както и за детското насилие и последиците от хулигански прояви на непълнолетни.

Часовете се превърнаха в дискусии, а в края на урока учениците получиха като подарък Конституция на Република България.

Тази година Окръжен съд Пловдив участва в образователната програма на Висшия съдебен съвет и МОН съвместно с Апелативна  и Окръжна прокуратура – Пловдив. В програмата от страна на Окръжен съд – Пловдив, са включени съдия Веселина Семкова и младшите съдии – Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов, а от страна на прокуратурата – Ваня Христева, заместник-апелативен прокурор, Николай Божилов и Добринка Калчева, прокурори в Апелативна прокуратура Пловдив, Галина Андреева-Минчева, заместник-окръжен прокурор, Георги Гешев, Петър Петров и Мария Тодорова, прокурори в Окръжна прокуратура Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...