Quantcast
Новини Пловдив » България » Вътрешният министър настоява: Гранична полиция да връчва глоби от КАТ
България Полиция Посоки

Вътрешният министър настоява: Гранична полиция да връчва глоби от КАТ

Граничните полицаи ще могат да ни връчват фишовете.
Граничните полицаи ще могат да ни връчват фишовете.

Граничните полицаи да имат право да ни връчват неплатени глоби на границата. Това предлага вътрешният министър Христо Терзийски. Идеята идва въпреки решението на Върховния административен съд, който нареди на МВР да спре проверките на границата с Гърция за неплатени глоби към КАТ.

На път за Гърция например вече не само КАТ ще следи за неплатени глоби, но и Гранична полиция.

Такава практика имаше миналото лято. Нещо повече – имаше шофьори, които бяха спирани на границата заради неплатени задължения. Съдът обаче обяви, че това е незаконно.

„Когато проверяват за глоби, 99% от чакащите да влязат или да излязат, или нямат глоби, или са си ги платили. Защо семейства с малки деца, или възрастни хора трябва да стоят с часове под слънцето, без да са виновнии, без да има причина да чакат”, казва адвокатът проф. Иван Тодоров.

Шофьори също посрещат на нож идеята на МВР. „Полицаите са страшно много и могат сами да си свършат работата, не е нужно да занимават гранична полиция”, смята шофьорът Стоил Нешев.

Според вътрешния министър с новите правомощия на Гранична полиция ще се засили контрола на движението по пътищата, както и ще се повиши на събираемостта на глобите. Замислено е на границата да има ПОС-терминали.

„Самата проверка и връчването на глобата отнема много време и задържа цялото движение”, добавя проф. Тодоров пред Нова тв.

По данни от МВР на границата били връчвани най-много електронни фишове за скорост./ПловдивПрес

Още

Защо нямат право да ни спират на границата за неплатени глоби

Отнемат книжка и талон на границата за неплатени глоби

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...