Quantcast
Новини Пловдив » България » Демократична България сне доверие от кметицата на Красно село
България Политика

Демократична България сне доверие от кметицата на Красно село

Росина Станиславова, кмет на Красно село Кадри: БНТ
Росина Станиславова, кмет на Красно село Кадри: БНТ

„Демократична България“ свали доверието си от кметицата на „Красно село“ Росина Станиславова заради „морално недопустим прецедент“, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. Това се казва в позиция на партията като причина да свалят доверието от районната си кметица.

„Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства – 7010 лв.. След като тя не направи това, „Демократична България“ дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища“, казаха още от ДБ.

По-рано самата Станиславова призна, че е получила възнаграждение от над 7000 лева, но по думите й категорично няма присвояване на средства.

Същевременно по случая е изпратен одит от кмета Йорданка Фандъкова.

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ също започна проверка по случая.

Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта. В съобщение до медиите те заявяват, че до момента ОПРЧР е извършила една проверка на място за изпълнението на проект „Район Красно село – по-близо до гражданите – патронажна грижа“. Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на „Патронажна грижа“.

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят услуги по мярката „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“./ПловдивПрес

Още

Кметицата на „Красно село“ платила сама на себе си от европари за възрастни хора

Кметицата Станиславова: 41 052 лева си раздадохме 5-има души по „Патронажна грижа“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...