Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Сашо Миялков сам се яви в прокуратурата в Скопие и се извини, че изчезнал
Балкани Свят

Сашо Миялков сам се яви в прокуратурата в Скопие и се извини, че изчезнал

Сашо Миялковски
Сашо Миялковски

Бившият шеф на македонското контраразузнаване – Сашо Миялков се е явил в прокуратурата вчера следобед, за да получи заповедта за домашен арест. От два дни той беше в неизвестност.

По думите му през вчерашния ден е бил в домашна изолация поради здравословни причини. Според информация на държавната агенция Сашо Миялков се е извинил на македонските граждани, премиера и правителството и всички останали институции поради неприятностите, които е причинил.

Изчезването на Миялков преди да чуе присъдата си по дело за мащабно подслушване в края на седмицата предизвика политическа криза и война между институциите в Северна Македония.

Предположенията бяха, че Миялков ще се укрие, както направи неговият братовчед и бивш премиер Никола Груевски, който получи убежище в Унгария.

Властите издадоха международна заповед за ареста му и проведоха серия безрезултатни акции за издирването му.

Минути след като стана ясно, че бившият директор на контраразузнаването не е избягал и сам се предаде на прокуратурата, премиерът Зоран Заев се похвали, че „благодарение на взетите мерки има конкретен резултат и значителен успех“. „Миялков се появи и вече е под домашен арест. Институциите взеха всички редовни и извънредни мерки във връзка с бягството на Сашо Миялков. Координацията между отделните институции през последните 40 часа дадоха резултат. Ще има справедливост и така ще бъде все по-често. Много скоро ще има мое изявление“, написа още Зоран Заев в социалните мрежи./ПловдивПрес

Още

Полиция блокира Скопие, издирва ексшефа на контраразузнаването

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...