Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Увеличават се средствата за спортни дейности за деца и ученици
България Политика Спорт Спорт Важно

Увеличават се средствата за спортни дейности за деца и ученици

Ден на спорта в училище
Повече средства за спорт в училища и детски градини

С Постановление на Министерския съвет се увеличават минималните диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на деца и учащи в институции в системата на предучилищното и училищното образование и във висшите училища.

С приемането на Постановлението минималните диференцирани размери се увеличават както следва: от 2 лв. на 3 лв. на дете за бюджетна година за децата в държавните, общинските и частните детски градини и в подготвителните групи в училищата; от 3 лв. на 5 лв. на ученик за бюджетна година за учениците в държавните, общинските, частните и духовните училища в дневна, комбинирана форма на обучение и обучение чрез работа; от 3 лв. на 5 лв. на студент за бюджетна година за студентите редовна форма на обучение във висшите училища; от 3 лв. на 5 лв. на курсант за бюджетна година за курсантите от висшите военни училища и Академията на МВР.

В обхвата на постановлението за първи път се включват и учениците от духовните училища по чл. 41 от Закона за предучилищното и училищното образование, тъй като в тях се осигурява общообразователна подготовка, както в държавните, общинските и частните училища.

Увеличаването на финансовите средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на деца и учащи в институции в системата на предучилищното и училищното образование и във висшите училища цели повишаване на удовлетвореността на общо 1 059 545 деца и учащи, ще се насърчи тяхната мотивация за здравословна двигателна активност и занимания със спорт, както и ще се осигури участието на децата, учениците и студентите в спортни прояви – училищни и студентски турнири, състезания, спортни празници и мероприятия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...