Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Премиерът на Армения обвини военните в опит за преврат
Свят

Премиерът на Армения обвини военните в опит за преврат

Никол Пашинян
Никол Пашинян

Напрежение в Ереван след опасения за подготвян преврат. Премиерът Никол Пашинян обвини военните в опит да завземат властта и арестува началник-щаба на армията.

Министър-председателят е под непрекъснати атаки след военното поражение в Нагорни Карабах през ноември.

Сутринта Генералният щаб публикува обръщение към Пашинян да подаде оставка, тъй като „с неуспешното си управление правителството и неговите грешки във външната политика са довели страната до разгром“.

Премиерът пък направи объщение към нацията и се присъедини към шествие в негова подкрепа. „Взех решение да уволня началник-щаба на армията и неговия заместник, след съобщенията, че като висши генерали и офицери са поискали оставката ми. Най-важната задача в момента е власта да остане в ръцете на народа, тъй като оценявам последните събития като опит за военен преврат“, коментира той, цитиран от БТВ.

Недоволството срещу премиера е заради капитулацията в Нагорни Карабах, която Пашинян прие с аргумента, че така е спасил страната от пълен разгром.През изминалия уикенд се проведоха протести именно след развитието в спорния регион и споразумението с Азербайджан.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...