Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Спасиха 14-годишно момче от Пещера, намушкано от свой връстник
Важно Инциденти Крими Пещера Регион

Спасиха 14-годишно момче от Пещера, намушкано от свой връстник

архив, полиция
архив, полиция

Хирурзи от МБАЛ Пазарджик спасиха живота на  14-годишно дете от Пещера, наръгано с нож от свой връстник. Момчето е докарано  на 23  февруари около 18 часа в Спешно отделение от екип на Спешна помощ. Медиците са  направили необходимите прегледи и изследвания и са го превели в Хирургично отделение за спешна операция, съобщават от лечебното заведение.

„Детето  постъпи при нас с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс. Касае се за проникващо нараняване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, защото имаше опасност за живота му“,  разказва  д-р Муса Дурльов, който е част от  екипа, извършил животоспасяващата операция.

За случая е подаден сигнал в полицията, след като близките на детето са съобщили на лекарите, че то е пострадало след сбиване с друго дете, което му е забило ножа.

Пострадалото момче е било на гости  на нападателя си, който след като го наръгал  е избягал. По-късно 16-годишният нападател е заловен от полицията.

Детето е извадило голям късмет, смятат лекарите. Ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър  от  мястото на нараняването, то нямаше да  оцелее, категорични са хирурзите, които са го оперирали.

14-годишното момче ще остане за лечение в Хирургично отделение поне една седмица.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...