Quantcast
Новини Пловдив » Градът » С над 400 нови знамена Пловдив посреща 3 март СНИМКИ
Градът Кадър на деня Пловдив

С над 400 нови знамена Пловдив посреща 3 март СНИМКИ

Новите знамена в Пловдив

Над 400 нови знамена поставиха в Пловдив екипи на общинското предприятие „Чистота“ в навечерието на 3  март – Национален празник на България.

По стълбовете за осветление на входно-изходните артерии и други представителни места в града са монтирани 200 национални трибагреника и 200 флага на Пловдив.

До края на деня върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на града ще се развеят нови големи трикольори. Поставянето им започна тази сутрин на „Кукленско шосе“. Предстои да бъдат обновени знамената на площад „Римски стадион“ и пред сградата на общината, а в събота се предвижда да бъдат сменени с нови и знамената на моста до панаира.

„По традиция обновяваме знамената два пъти годишно – за 3 март и 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за втори път те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания“, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Той допълни, че в дните преди тържественото честване на 143 години от Освобождението за пореден път работници почистват с пясъкоструйка новопоявили се драсканици върху скалите на Бунарджика. Дежурни екипи от предприятието ще се грижат за чистотата в празничния ден./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...