Quantcast
Новини Пловдив » България » Караянчева: Несериозно е да се прави връзка между ваксинация и избори
България Важно Политика

Караянчева: Несериозно е да се прави връзка между ваксинация и избори

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева

„Няма връзка между ваксинацията и изборите. Всяко свързване на ваксинацията с изборите е несериозно. Всички налични ваксини трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят“. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Много важно е българските граждани да се ваксинират. Оказа се обаче, че хората много трудно отиват до ваксинационните центрове и видяхме полупразни ваксинационни центрове. Мисля, че тази зелена зона, която се оформи, е една стъпка напред – това е начинът колкото се може повече хора да се ваксинират“, каза Караянчева.

Тя изрази надежда българските граждани да съдят за ГЕРБ по това, което партията е направила досега. „Да видим от къде сме тръгнали – 94 млрд. БВП през 2016 г. Сега е 120 млрд., а накрая на 2021 г. прогнозната стойност ще бъде 124 млрд.“, каза Караянчева. Тя подчерта, че дори в ситуация на криза безработицата е 6,88%.

„Повишаване на заплатите в публичния сектор. Това даде възможност да се увеличат заплати не само на администрацията, на учителите – учителските заплати бяха 460 лв., а сега за 1260 и продължават да растат“, каза Караянчева.

Председателят на парламента припомни, че и минималната пенсия от 161 лв. е станала на 300 лв., и че има ръст и на максималните пенсии.

„Над 3,75 млрд. лв. са отделени за антикризисни мерки за преодоляване на последиците от пандемията. Над 300 000 българи граждани са запазили работа по мярката 60/40“, каза Караянчева.

Поста си на представител на Народното събрание тя определя като работа, която трябва да се свърши.

„Със самото откриване на това Народно събрание започнахме да работим за председателството за съвета на ЕС и всъщност тогава и правителството и парламента си поставихме много високи цели. БСП бяха тези, които ни казваха, че няма да се справим, че ще се провалим, но всъщност след 6 месеца и нашите партньори признаха, че се справихме отлично с това предизвикателство. БСП влизаха и излизаха от парламента, представиха си визия за България, пък после 3 месеца ги нямаше“, каза Караянчева.

Ние работим, за да е добре българският народ. Аз мога да поема един ангажимент към българските граждани и да кажа, че както в две коалиции ГЕРБ е участвала и тези програмни документи, които е съставила в началото на тези коалиции, са били прозрачни. Когато ние преговаряхме с Реформаторския блок и с Обединени патриоти, след всяка серия завършени разговори, ние излизахме и разказвахме на българските граждани как ще управляваме. Не постъпвахме така, както беше Тройната коалиция, подчерта тя.

„Реденето на листите не е лек процес. Имаме много сериозна традиция – номинации, решение на областните съвети, тъй като в НС трябва да влязат хора в различни сфери – ще има министри, ще има и познати лица, и нови лица“, отговори Караянчева попитана защо все още ГЕРБ не обявява листите си за предстоящите избори.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...