Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Разработки на нови технологии за хранене на войската предвижда споразумение между УХТ и НВУ „Васил Левски“
Образование Пловдив

Разработки на нови технологии за хранене на войската предвижда споразумение между УХТ и НВУ „Васил Левски“

Проф. Пламен Моллов и ген. Иван Маламов
Проф. Пламен Моллов и ген. Иван Маламов

Университетът по хранителни технологии в Пловдив ще си сътрудничи в разработването на анти-COVID програми за изхранването на армията с Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Двете висши училища подписаха в НВУ „Васил Левски“ договор за партньорство в областта на войсковото хранене, в разработването на нови научни подходи и учебни програми, съвместно обучение на студенти и обмен на преподаватели.

“Научен екип от Университета за хранителни технологии в Пловдив работи върху създаването на нови продукти, които след COVID пандемията могат да подобрят имунитета на хората. Това са иновативни разработки, свързани с технологията и подготовката на храните – годност, качества, характеристика на веществата в тях“, посочи ректорът проф. д-р Пламен Моллов.

Бригаден генерал Иван Маламов, началник на Военния университет, припомни, че в НВУ „Васил Левски“ от няколко години е въведено експериментално хранене на курсантите с продукти, които са доказали, че повишават имунитета на обучаемите. „Смятаме, че в партньорството с УХТ можем да подобрим още повече това меню, а чрез нашите дейности в науката ще се опитаме да предложим на Българската армия нови подходи за хранене на военнослужещите”, каза той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...