Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Ремонтът на пътя Раковски – Брезово ще приключи до края на март
Брезово Раковски Регион Транспорт

Ремонтът на пътя Раковски – Брезово ще приключи до края на март

Ремонтът на пътя Раковски - Брезово напредва.
Ремонт, архив

Областният управител Дани Каназирева и кметовете  Павел Гуджеров  и Христо Енков  провериха ремонтните дейности  на пътя Раковски-Брезово.

Пътят е част  от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът  се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се  индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини“, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски Павел Гуджеров и на Брезово Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат  на съвместната работа  с Областно пътно управление и Областната администрация. По думите им близо  40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова от фирмата изпълнител обясни, че на обекта се работи  по иновативна технология. В момента е направена хомогенизация на съществуваща настилка т. е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20 сантиметра дебел и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки.  Предвидено е да има и банкет“, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и  ремонтите дейности  на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай“, допълни областният управител.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...