Новини от Пловдив » Регион » Ремонтът на пътя Раковски – Брезово ще приключи до края на март
Брезово Раковски Регион Транспорт

Ремонтът на пътя Раковски – Брезово ще приключи до края на март

Ремонтът на пътя Раковски - Брезово напредва.
Ремонт, архив

Областният управител Дани Каназирева и кметовете  Павел Гуджеров  и Христо Енков  провериха ремонтните дейности  на пътя Раковски-Брезово.

Пътят е част  от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът  се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се  индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини“, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски Павел Гуджеров и на Брезово Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат  на съвместната работа  с Областно пътно управление и Областната администрация. По думите им близо  40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова от фирмата изпълнител обясни, че на обекта се работи  по иновативна технология. В момента е направена хомогенизация на съществуваща настилка т. е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20 сантиметра дебел и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки.  Предвидено е да има и банкет“, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и  ремонтите дейности  на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай“, допълни областният управител.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...