Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Община „Родопи” с осем одобрени проекта по ПУДООС
Екология Регион Родопи

Община „Родопи” с осем одобрени проекта по ПУДООС

Един от одобрените проекти на Община Родопи
Един от одобрените проекти на Община Родопи

Осем проектни заявления на Община „Родопи” са одобрени за финансиране в кампанията „За Чиста околна среда – 2021г.”, съобщи кметът Павел Михайлов.   Той цитира публикувания протокол за резултатите от Националната кампания на Министерство на околната среда и водите „Обичам природата и аз участвам”.

Кампанията се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Комисията разгледа постъпилите  833 проекта на общини и кметства и предлага да бъдат финансирани 248  от тях със средства в размер до 10 000 лева, от които пет са на община „Родопи” и  кметствата на територията на общината..

Площадът в  село Бойково ще бъде  благоустроен, като се предвижда озеленяване и създаване на детски кът. „Зона за отдих – зелени идеи“  е проектът,  с който кметство Кадиево участва в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс. В проекта сме предвидили облагородяване, озеленяване, засаждане на цветя, поставяне на беседка, пейки, кашпи с цветя, къщички за птици и кошчета за отпадъци в районът около Здравната служба.

Останалите проекти са  „Зелено бъдеще за Марково”, „Зелено сърце за Първенец” и почистване, озеленяване и създаване на кът за отдих и игри в село Браниполе.

Със средства в размер на до 5 хиляди лева ще бъдат финансирани и проектите на детските градини „Родина” в село Устина, „Надежда” в Брестник и детска градина „Снежанка” в село Крумово. Комисията е  разгледала общо 392 проекта на детски градини.

Проектът в Устина е „Обичам природата – и аз участвам”. В Брестник е превидено създаване на зона за отдих, а в Крумово – екокът на открито./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...