Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Акция на полицията: 1346 нарушения, 25 отнети книжки и 4 опита за подкуп само за ден
Крими Пловдив

Акция на полицията: 1346 нарушения, 25 отнети книжки и 4 опита за подкуп само за ден

Поредна акция на пътя.

Ударна акция за контрол по пътищата в Пловдивско, само за ден 1346 нарушения, 25 отнети шофьорски книжки, 17 водачи с алкохол и наркотици зад волана, 4 отказани подкупа от длъжностни лица.

Засилен бе полицейският контрол по пътищата на Пловдив и областта през изминалите 16 часа. При поредната акция на пътя служители на областната дирекция на МВР са проверили 1135 МПС и 1336 души. Униформените са установили 1346 нарушения, като 19 от тях са криминални. 17 са задържаните.

С оглед избягване на наказателно преследване за извършените нарушения, четирима от водачите са предложили подкуп на проверяващите. Установени да шофират под въздействие на алкохол са 13 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 2.58 промила. Четирима са шофиралите под въздействие на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин, канабис и хашиш. В резултат на проверките 25 от водачите са с отнети шофьорски книжки, а дерегистрираните МПС са 17.

В хода на проверките са установени и 11 неправоспособни водачи. За различни нарушения по ЗДвП са съставени 180 акта, а наложените глоби по фиш са 254.

За нередовни пътни документи са санкционирани 71 от проверените. 48 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 18 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

11 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на управление на МПС, за което е взето административно отношение. Установените нарушения на скоростните режими са 879.

Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...