Quantcast
Новини Пловдив » Градът » „Демократична България“ агитира на Главната с флаери
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

„Демократична България“ агитира на Главната с флаери

Илиан Иванов, председател на РИК 16

„Демократична България“ агитира на Главната с флаери. Сигнал за тази непозволена агитация преди старта на предизборната кампания е подаден в РИК 16.

Веднага е разпоредена проверка. На място са констатирани два сини флага с логото на „Демократична България“, масичка с агитационни материали с надписи „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ и „България може много повече“. Човек е раздавал флаери с агитационно съдържание.

Агитация е установена. „По отношение на същите (флаерите – б.а.) не би могло да се приеме, че нямат характера на агитационни, тъй като не съдържат изрично формулиран призив за подкрепа или за неподкрепа на кандидат, партия, коалиция или инициативен комитет при участие в избори. Материалите имат конкретна и ясна насоченост, и внушават подобряване на различни аспекти от живота на гражданите при евентуална промяна на управлението, респективно – на състава на Народното събрание, с хора, издигнати от визираната коалиция от партии“, се казва в протокола на РИК 16 след направената проверка.

Агитацията е извън рамките на предизборната кампания, според Изборния кодекс РИК 16 не е компетентна да се произнесе, заради което сигналът е изпратен на кмета Здравко Димитров. Той трябва да извърши преценка на нарушените разпоредби на Изборния кодекс и предприеме последващи действия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...