Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Бюджетът на Община „Марица“ – балансиран и с грижа за хората
Марица Регион

Бюджетът на Община „Марица“ – балансиран и с грижа за хората

Димитър Иванов
Димитър Иванов

40 657 012 лв. е бюджетът на Община „Марица“ тази година, съобщи кметът Димитър Иванов. Капиталовите разходи, предвидени в годишния финансов план, са 11 028 320 лв. 6 619 501 лв. от тях отиват за основни ремонти, 4 075 869 лв. – за придобиване на дълготрайни материални активи, 262 950 лв. – за недълготрайни материални активи и 70 000 лв. – за купуване на земя.

Приходите от делегирани от държавата дейности са 17 428275 лв., а разходите – 19 086 775 лв. 286 000 лв. са предвидени за проект „Насърчаване за социално включване на лица в неравностойно положение от населени места на община Марица“, 96 996 лв. – за активиране на икономически неактивни младежи, а 86 000 лв. – за проект „Толкова различни, но толкова равни“. И трите проекта са финансирани по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Тази година приключва и проектът за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани
зелени и/или биоразградими отпадъци по ОП „Околна среда“ 2014-2020.

По програма „Развитие на селските райони“ предстои финализирането на следните проекти: рехабилитация и реконструкция на водопроводната мрежа в с. Граф Игнатиево, изграждане на велоалея със зона за отдих в с. Бенковски, обществена зона за отдих в с. Царацово, паркоустройство и благоустрояване по кадастралната карта на с. Труд, основен ремонт на ел. инсталацията в читалище „Васил Левски-1930 г.“ в с. Бенковски, строеж на физкултурен салон в ОУ „Граф Игнатиев“ и изграждане на спортна площадка в с. Бенковски.

Продължава и проектът „Топъл обяд в условията на пандемия на COVID-19 в община „Марица“.

„Бюджетът на Община „Марица“ е добре балансиран и при изготвянето му, аз и моят екип, сме се ръководили единствено от целта да бъде максимално облекчен и улеснен животът на жителите на селищната система. Смятам, че въпреки предизвикателствата, пред които ни поставя пандемията и ограничителните мерки заради нея, сме успели да съчетаем непрекъснато нарастващите отговорности с изпълнението на най-значимите приоритети при планирането на разходите“, коментира кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов.

Сесията, на която ще се обсъжда финансовия план на общината, е на 4-ти март.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...