Quantcast
Новини Пловдив » Община » Д-р Баташки: С 3 млн. лв. от бюджета на Пловдив да почистим река Марица
Екология Община Пловдив

Д-р Баташки: С 3 млн. лв. от бюджета на Пловдив да почистим река Марица

Д-р Атанас Баташки
Д-р Атанас Баташки

3 млн. лева от бюджета на Пловдив за тази година да бъдат насочени за почистване и облагородяване на коритото на река Марица в рамките на града. За това настоява в свое предложение до председателя на Общинския съвет д-р Атанас Баташки, съветник от БСП в Пловдив.

„Свидетели сме на множество наводнения в цялата страна, както и в световен мащаб. Гражданите, живущи в районите около река Марица имат сериозни и основателни притеснения за своя живот и своята собственост. Все още е пресен споменът от последния път, когато река Марица едва не излезе от коритото си и за малко не наводни заобикалящите я жилищни райони“, обосновава предложението си съветникът от левицата.

Д-р Баташки подчертава, че река Марица е голямо богатство за Пловдив, но пловдивчани я приемат за даденост. „По никакъв начин не използваме нейния капацитет и не се грижим да я поддържаме чиста от растителност и боклуци“, загрижен е хирургът Баташки.

„По коритото на реката, преминаваща през града ни, има уникални хабитати, който също са в опасност поради бездействието на общината. Като се има в предвид голямото застрояване в района съществува реална опасност за имуществото на живущите там“, загрижен е общинският съветник. Затова предлага при обсъждането на бюджета на Пловдив на сесията утре, да се предвидят 3 млн. лева за почистване и облагородяване на коритото на река Марица в рамките на града. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...