Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Д-р Москов: България да поиска оставката на Урсула фон дер Лайен заради ваксините
COVID-19 Мнения

Д-р Москов: България да поиска оставката на Урсула фон дер Лайен заради ваксините

Д-р Петър Москов
Д-р Петър Москов

Българското правителство, при силна държавност, трябва да поиска оставката на Урсула фон дер Лайен заради липсата на ваксини. Това заяви пред bTV бившият здравен министър д-р Петър Москов.

Той бе категоричен, че държавата трябва да потърси отговорност от ЕК за ваксините, които сме платили, но така и не сме получили.

По негови думи Европейската комисия не е свършила най-важната си работа за целия мандат.

„Когато трябва да защитиш здравето, живота и сигурността на собствените си народи, ти се проваляш. Това е единствената задача на ЕК, това ще коства животи. И това изисква оставка“, обобщи Москов.

Според него „зелените коридори“ за ваксиниране са добра идея, стига да има с какво да се ваксинират хората.

По отношение на разхлабването на мерките и отварянето на заведенията от днес той заяви, че трябва цялостна смяна на подхода в борбата с пандемията. Не можело от затваряне до затваряне.

Когато епидемиолозите кажат, че има нарастване, тогава задължително се тества населението и се изолират само носителите, посочи Москов. По негови думи, когато се говори за справяне, трябва да се говори за план за излизане, а не как „да продължим в тази агония“.

Относно активността на здравната система бившият здравен министър посочи, че когато е имало скок на заразените в края на ноември и началото на декември, е имало не повече от 50 болници, които са отговорили на предизвикателството, при 340 болници в цялата страна. Според него, ако някой не може да се справи с тези предизвикателства, трябва да се занимава с друга дейност, а не да ръководи болница./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...