Quantcast
Новини Пловдив » България » Президенът Радев вече не е под карантина, възобнови работните срещи
България Политика

Президенът Радев вече не е под карантина, възобнови работните срещи

Румен Радев
Румен Радев

От днес президентът Румен Радев възобновява работните срещи в своята програма с изтичането на срока на наложената от РЗИ-София карантина и направен тест за коронавирус, който е с отрицателен резултат. Радев беше под карантина заради положителен тест на съпругата му Десислава.

Днес на „Дондуков“ 2 президентът се срещна с председателя на Държавната агенция за научни изследвания и иновации Мартин Дановски.

Сътрудничеството в сферата на иновациите и научните изследвания е ключово за реализирането на целите за свързаност в областите енергетика, транспорт и дигитализация на инициативата „Три морета“, заяви държавният глава.

Обсъдена беше идеята за създаване на мрежа от агенции и органи в областта на иновациите, функциониращи на територията на държавите участнички в инициативата. По думите на президента подобна среда на сътрудничество и обмен на опит би могла да мултиплицира потенциала на страните от „Три морета“ да планират, гарантират финансиране и реализират високотехнологични проекти в по-голям мащаб.

На срещата бе предложено Агенцията да съдейства и за идентифицирането на ключови национални проекти в областта на науката, образованието и иновациите, които да намерят реализация в рамките на инициативата „Три морета“. По думите на българския президент засилването на този акцент на инициативата ще мотивира българските млади специалисти да развиват потенциала си в страната и едновременно с това да допринасят за визията на „Три морета“ за добавена стойност и трайно повишаване на стандарта на живот в Централна и Източна Европа./ ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...