Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Трима от Раковски в ареста заради дрога за 4800 лв.
Крими Раковски Регион

Трима от Раковски в ареста заради дрога за 4800 лв.

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Трима мъже от Раковски са в ареста, след като бяха спипани с дрога при специализирана операция, проведена на 26 февруари.  Започнати са три бързи производства – две от тях за разпространение и за държане, с цел разпространение, на наркотични вещества и едно за държане на наркотични вещества, с цел разпространение.

Към наказателна отговорност за престъпления с посочената правна квалификация са били привлечени Т. И., на 19 г.,   С.Г., на 30 г.,  и Д. К. на 27 г.

В хода на разследването са били извършени претърсвания и изземвания, при които у обвиняемите са били намерени и иззети общо над 140 грама амфетамин и над 100 грама марихуана, на обща стойност над 4800 лева. Извършени са били разпити на свидетели, включително пред съдия. Назначени са експертизи.

Било е установено, че обвиняемите Т.И. и С.Г. са закупували наркотични вещества от обвиняемия Д.К., които, от своя страна, държали с цел да ги разпространяват впоследствие.

С постановление на дежурен прокурор, и тримата обвиняеми са задържани за 72 часа, в рамките на които предстои внасяне на искания за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Активното разследването по делата продължава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...