Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Турчин без книжка пробва да подкупи полицаи с 200 лв.
Крими Пловдив Полиция

Турчин без книжка пробва да подкупи полицаи с 200 лв.

Пътна полиция
Пътна полиция

Турски гражданин, шофирал без книжка, е задържан по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Пловдив, за предложен подкуп от 200 лева на полицаи.

Общо четирима шофьори на автомобили са били задържани  през почивните дни за предлагането на пари на полицаи, за да не ги санкционират за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата.

На 27 февруари 2021 г. на кръстовището на ул. „Захаридово“ и  ул. „Асенова крепост“ в Пловдив полицейски служители са извършили проверка на 51-годишен водач на автомобил. За да не го глобят, той подхвърлил в служебната кола 50 лева. На същата дата в с. Първенец при извършена проверка 44-годишен мъж подхвърлил банкнота с номинал 20 лева в полицейската патрулка, за да не бъде санкциониран. На същата дата в Пловдив за проверка бил спрян лек автомобил, управляван от 35-годишен турски гражданин. Той не представил  валидно свидетелство за управление и за да избегне отговорност, подхвърлил в служебния автомобил 200 лева. Отново на 27 февруари в Пловдив 19-годишен шофьор е предложил на полицейски служители сумата от 20 лв., за да не бъде санкциониран за извършено нарушение, тъй като се опасявал от реакцията на баща си.

И в четирите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства и те са били привлечени към наказателна отговорност.

Трима от водачите /на 51, 44 и 35 години/ са били задържани за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор. Четвъртият /на 19 г./ е бил освободен след повдигане на обвинението, като спрямо него е била взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв. Спрямо обвиняемия турски гражданин с постановление на наблюдаващия прокурор е била наложена и забрана да напуска пределите на страната.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които четиримата са обвинени, е лишаване от свобода  до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

Разследването по досъдебните производства продължава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...