Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Алфа Рисърч: ГЕРБ увеличава разликата си пред БСП
България Важно ИЗБОРИ 2021

Алфа Рисърч: ГЕРБ увеличава разликата си пред БСП

архив
Гласуване, архив

Разликата между ГЕРБ и БСП за предстоящия парламентарен вот на 4 април се увеличава. Това показва проучване на Алфа Рисърч.

Според него в началото на кампанията ГЕРБ има достатъчно комфортна преднина пред БСП от пет пункта сред твърдо решилите да гласуват. Ако тази преднина се запази и още повече, ако се увеличи,  ГЕРБ има шанс да спечели около една трета от депутатските мандати (80-85) и да се заяви отново като силен претендент за участие в управленска коалиция. Ако пък се реализира формулата „всички срещу ГЕРБ“, то той би бил силна опозиция, а шансовете за устойчиво мнозинство с участието на три до четири от останалите партии, не могат да бъдат оценени като особено високи.

Третата политическа сила според проучването е „Има такъв народ“ с 13.3%, а четвърта ДПС с 12,5 на сто.

Към момента ВМРО не преодолява 4-процентовата бариера за влизане в парламента. Патриотичната колалиция на Вола и НФСБ пък се очаква да събере около 1,8% гласове.

Според проучването на Алфа Рисърч към момента 52.5% от пълнолетните българи заявяват, че със сигурност ще участват в изборите.

Националното представително проучване на Социологическа агенция Алфа Рисърч, съфинансирано от агенцията и БТВ, е проведено сред 1013 пълнолетни граждани в периода 26 февруари – 1 март.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...