Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Гербът на Пловдив на флаер на Нинова, въпреки забраната да се ползва за политика
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Гербът на Пловдив на флаер на Нинова, въпреки забраната да се ползва за политика

Флаерът на Корнелия Нинова, гербът е на гърба.
Флаерът на Корнелия Нинова, гербът е на гърба.

Ваня ДРАГАНОВА

Гербът на Пловдив се появи на предизборна листовка на лидера на БСП Корнелия Нинова, въпреки забраната такива символи да се използват за политически цели. Ограничението е записано в Наредбата за символиката и отличията на Община Пловдив, чийто член 20 гласи: „Забранява се използването на герба и тиражирани негови варианти за политически, религиозни и антибългарски послания.“ Нинова е водач на листата в Пловдив и гербът е на флаер, в който тя обещава неща като превръщането на сградата на БНБ в музей на историята на Пловдив, зелени политики и т. н.

Забрани да се използват националните символи има и в Закона за политическите партии и в началото на м. г. съдът отказа регистрация на партията на Слави Трифонов, която по идея трябваше да се казва „Няма такава държава“. Причината за отказа беше, че в знака на партията е използван националният трибагреник.

Отделно в листовката на водачката на пловдивската соцлиста до името Корнелия Нинова е изписано мотото „С грижа за хората“. С този слоган Славчо Атанасов изкара не една предизборна кампания.

Гербът на гърба на листовката на Нинова.
Гербът на гърба на листовката на Нинова.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...