Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Маринов се връща в политиката: Влизам от гражданската квота като експерт
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Маринов се връща в политиката: Влизам от гражданската квота като експерт

Младен Маринов
Младен Маринов

„Имах нужда да остана сам със себе си, със семейстото си“. Така бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов е прекарал времето след оставката си. Той се връща в политиката и е водач на листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април в Софийска област.

По думите му е имал разговор с премиера Бойко Борисов. „Той ми обясни, че членове от цялата страна са предложили мен да съм водач на листа. Говорихме, обмислих нещата и смятам, че на възрастта, на която съм и с опита ми това е възможност да бъда полезен на системата за сигурност“, допълни бившият вътрешен министър.

Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт и не може да си се представи в ролята на депутат. „Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос. Мисля да заложа на моята експертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност“, коменттира още Маринов.

По отношение на случая „Росенец“ и поисканата му оставка той обясни, че е напуснал министерския пост заради атаката срещу правителството. „Тогава имаше напрежение, атаки срещу правителството. Министърът трябва да носи отговорност, политическа отговорност и аз реших да поема тази отговорностази, за да не се натяга напрежение върху цялото правителство“, обясни Маринов.

Попитан имало ли е полицейско насилие на антиправителствените протести, Маринов коментира, че колегите му са си свършили работата перфектно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...