Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Още пари за 3 района в бюджета на Пловдив, най-много за „Централен“
Важно Община Пловдив

Още пари за 3 района в бюджета на Пловдив, най-много за „Централен“

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков
Председателят на Общинския съвет Александър Държиков

Кметът благодари за приемането на бюджета и призова съветниците, които ще станат депутати, да не забравят, че са пловдивчани

Ваня ДРАГАНОВА

Три от районните кметства получават още пари от бюджета, като най-много – 300 000 лв., са средствата за „Централен“. „Източен“ получава още 100 000 лв., а „Северен“ – още 160 000 лв. Предложението за пренасочването на средствата направи председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев и зам.-кметът по финанси Величко Родопски го прие като вносител. Така тази година не се стигна до извиване на ръце от страна на съветниците на ГЕРБ към кмета от ГЕРБ заради парите на районните кметове, както това стана при гласуването на бюджет 2020.

Пак по идея на Йордан Илиев 148 хил. лв. от средствата, заложени за мониторинг на сметището в Цалапица, бяха пренасочени за нова техника на „Чистота“. Приети бяха идеи и на други съветници като още пари за програмата инвитро. Предложението на съветинка от БСП д-р Атанас Баташки да бъдат заделени 3 млн. лв. за почистването и облагородяването на коритото на Марица.

Над 2 млн. лв. са заложени в бюджета на Пловдив за външни услуги, с около половин милион повече в сравнение с м. г. На този факт внимание обърна в хода на дебатите независимият съветник Слави Георгиев. Разходите за външни услуги са утвърден начин за сключване на договори с близки до властта хора и фирми.

Накрая бюджетът беше приет с 30 гласа „за“, 13 „против“ и  нула въздържали се. Против бюджета гласуваха съветници от БСП, ВМРО, „Демократична България“ и независимият Слави Георгиев.

„Искам да ви благодаря за приемането на бюджета и да ви уверя, че чух много добри предложения, но сами разбирате, че няма как да приемем всички. Важното е да вървим напред и да се развиваме в правилната посока. Ако има някой засегнат, нека разбере, че няма как, бюджетът е константна величина.От вас има хора в листите, като отидете в парламента, не забравяйте, че сте пловдивчани“, призова след гласуването кметът Здравко Димитров.

Още

Общината няма да продава Къщата с медальона
Гласуват бюджета на Пловдив за 2021 г.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...