Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Балтов: Спряхме „зелените коридори“, за да има ваксини за СИК-овете
COVID-19 България Важно

Проф. Балтов: Спряхме „зелените коридори“, за да има ваксини за СИК-овете

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов

В момента няма „зелени коридори“, защото от днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии – секционни и районни, заяви пред БГНЕС директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше „зелени коридори“. Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дни ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини“, заяви той по отношение на наближаващите парламентарни избори.

Според него, когато премине фазата с поставянето на първата доза на членовете на секционни и районни избирателни комисии, вероятно коридорите за всички граждани отново ще заработят.

„Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина („AstraZeneca“). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречи да продължим“, увери още проф. Балтов.

От днес в „Пирогов“ имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата ваксини свободният достъп до имунизационните пунктове в спешната болница, както и в други две големи лечебни заведения в София – във ВМА и „Света Анна“, се прекратява.

„Зеленият коридор“ ще заработи отново след ново зареждане с препарата на „AstraZeneca“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...