Новини от Пловдив » Кадър на деня » С над 2000 теменужки Община Пловдив разкраси Хълма на освободителите
Кадър на деня Пловдив

С над 2000 теменужки Община Пловдив разкраси Хълма на освободителите

Теменужки красят Хълма на освободителите.

Над 2000 теменужки украсяват от тази сутрин цветарниците пред паметника на руския император Александър II и загиналите за освобождението на България от османско иго руски воини.

Това е част от подготовката за организираното от Община Пловдив тържествено честване на националния празник 3 март. Очаква се за пореден път утре стотици пловдивчани да се изкачат до върха на Бунарджика, за да отдадат своята почит към обреклите живота и съдбата си за свободата на България.

От ОП „Градини и паркове“ уверяват, че всички подходи, включително и пътеките, към Хълма на освободителите са почистени и достъпни за хората, които ще дойдат да споделят заедно празника. С ново лаково покритие са освежени пейките, които след трайно затопляне на времето ще бъдат основно ремонтирани и пребоядисани. Теменужки са засадени и в лехата с 3-те смърча на запад от паметника.

Екипи на ОП „Чистота“ приключиха с почистването на драсканиците по скали, настилки и осветителни стълбове, пребоядисаха и някогашния ресторант.

По разпореждане на кмета Здравко Димитров хълмът се охранява денонощно от служители на „Общинска охрана“ и Общинска полиция.

Монтираните на мястото камери са включени към системата на общинския център за денонощно видеонаблюдение. Целта е да бъдат спрени вандалските прояви. Предприетите мерки засега дават добри резултати, коментират от общината. Всички общински структури са ангажирани да допринесат за спокойствието и празничното настроение на пловдивчани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...