Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Клиент съди фирма за бързи кредити, напомняли му със стикери да върне парите
Важно Общество Съд и Прокуратура

Клиент съди фирма за бързи кредити, напомняли му със стикери да върне парите

Съдебна палата Пловдив
Съдебната палата в Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Нередовен клиент заведе дело срещу фирма за бързи кредити, защото му напомняли за забавените вноски с червени стикери по входната врата на блока, а това му докарало семейни скандали. Авторитетът му бил уронен и у него се насадило чувство за малоценност, затова и човекът иска обезщетение от 1250 лв.

Той изтеглил заем от 700 лв. 29 ноември 2018 г., който трябвало да върне на 12 месечни вноски от 71,59 лв. Платил първите няколко, после спрял и обяснил в телефонен разговор със служител на фирмата, че в момента не може да плаща, но след време ще се издължи. След това спрял да вдига телефона си и така се стигнало до залепването на стикер на входа, в който се обяснявало, че има забавени вноски и задължението расте.

Случаят вече е разгледан от Пловдивския районен съд, който отхвърля иска. „Залепеният стикер не е със заплашително, неучтиво, унизяващо или негативно съдържание, адресирано до ищеца. Поради това не може да се приеме, че това действие на кредитора е предприето в противоречие със изискванията на добросъвестността и добрите нрави“, гласят мотивите към съдебеното решение.

То не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...