Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Само Държиков с реален шанс да замени Общинския съвет с парламента
ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

Само Държиков с реален шанс да замени Общинския съвет с парламента

Александър Държиков
Александър Държиков

Ваня ДРАГАНОВА

Само председателят на Общинския съвет Александър Държиков има реален шанс да замени мястото си на съветник в Повдив с депутатската банка. Това показва преглед на листите на партиите, които имат представители в местния парламент.

Държиков е шести в листата на ГЕРБ и ще стане депутат, ако партията успее да спечели пет мандата, т. е. да запази резултата си от 2017-а,  и ако водачът Бойко Борисов стане отново премиер или влезе в парламента не от Пловдив. Съветничките от ГЕРБ Христина Кашилска и Вера Тоскова са съответно девета и единадесета в листата, което прави шансовете им да попаднат в Народното събрание чисто теоретични.

Общински съветници в листата на БСП няма, а Али Байрам е втори сред кандидатите на ДПС, което означава, че партията трябва да направи истински пробив в Пловдив, за да стане той депутат.

Зам.-председателят на Общинския съвет Димчо Петров е чак десети в листата на ВМРО. Костадин Гаров е втори в кандидат-депутатския списък на коалицията „Воля – НФСБ“. В сегашното Народното събрание „Воля“ има само един депутат и за да влезе Гаров в парламента, коалицията трябва не само да преодолее 4-процентната бариера, а и да събере гласове за два мандата от Пловдив.

Ако Александър Държиков стане депутат, на мястото му в Общинския съвет ще влезе Нонка Симеонова, която два мандата беше зам.-кмет на район „Западен“. Ще трябва да бъде избран и нов председател на местния парламент.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...