Quantcast
Новини Пловдив » България » Димитър Пенев: Време е да опитам малко от политиката
България Важно ИЗБОРИ 2021

Димитър Пенев: Време е да опитам малко от политиката

Димитър Пенев
Димитър Пенев

„Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края, време е да опитам малко от политиката”. Това заяви пред Нова телевизия футболната легенда Димитър Пенев относно решението му да участва в изборите. Той е шести в листите на „Патриотична коалицията ВОЛЯ и НФСБ в столичните 23-и и 25-и МИР.

„Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата и подготовката в училищата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата“, призна Пената. Той разказа, че лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки му се обадил и го поканил да участва в изборите.

Получи се леко „земетресение” между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на ВОЛЯ и НФСБ. Не е толкова за политика, колкото жест към поканата. Тъй като останалите партии или ни прескачат и не ни канят, или сме забравени”, поясни Димитър Пенев.

Запитан дали е щял да влезе в листите на ГЕРБ или БСП, Пенев отговори с „Да“. Във всяка партия, защото доста неща съм минал в спорта“, каза той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе потвърдено и включването на Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

„Не съм се притеснявал да застана зад Марешки. Преди дни се срещнахме с хората му“, поясни Димитър Пенев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...