Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър: Британският вариант на вируса циркулира в страната, заболелите се увеличават
COVID-19 България Важно Здраве

Здравният министър: Британският вариант на вируса циркулира в страната, заболелите се увеличават

Проф. д-р Костадин Ангелов
Проф. д-р Костадин Ангелов

Наблюдаваме тенденция за плавно покачване както на заболеваемостта, така и на заетостта в болничните заведения. За последното денонощие имаме 6164 изследвани проби за деня. 1156 са новите случаи, което прави 18.8%. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на здравните власти относно ситуацията с коронавируса в страната.

„Отношението новозаразени – излекувани е 2 към 1. Тъй като заетостта на леглата не е дифузно увеличена в цялата страна, а само в определени области, обсъждаме прилагането на локален подход за противоепидемични мерки и овладяване на епидемията в тези места”, обясни още здравният министър.

По думите му ситуацията в страната се дължи на циркулирането на новия вариант на вируса – британския. „Тази информация бе потвърдена и вчера на съвещанието при министър-председателя от проф. Кантарджиев“, каза министър Ангелов.

„Увеличаването на случаите се дължи и на мерките, които бяха до момента, но не само на тях, а и на високата възприемчивост и високото ниво на по-бързо заразяване с този вирус“, обясни министърът.

Той коментира, че много българи са се сблъскали с вируса или имат близки, които са се заразили или починали. „По-голям е страхът от неверните новини и лъжливите сайтове, от конспиративните теории, с които трябва да се борим ежедневно. Трудно е да убедим нашите баби и дядовци, майки и бащи, че смисълът от ваксинирането е спасението на българската нация. Всеки ден се борим с лъжите, много е трудно, няма да се откажем да го правим“,предупреди здравният министър./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...