Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Нов вид услуга: Издават шофьорска книжка за 3 дни
България Важно

Нов вид услуга: Издават шофьорска книжка за 3 дни

Шофьорите ще могат да вадят свидетелство за МПС много бързо

Шофьорската книжка вече ще може да се издава само за три дни. Това става възможно с промени, приети на второ четене от Народното събрание, в Закона за българските лични документи.

Наред със съществуващите до момента услуги за издаване на свидетелство за управление на МПС – обикновена и бърза, се въвежда и ускорена, която ще се изпълнява до 3 дни от приемане на заявлението.

Ускорената процедура ще се прилага при подмяна на свидетелството за управление на МПС поради изтичане на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача – смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат.

Законът за българските лични документи урежда издаването на дипломатически и служебни паспорти, като на такива имат право служители на държавните институции.

Освен тях, с промените право на служебни паспорти ще имат само членовете на ръководствата на лицензираните спортни федерации, вписани в регистъра по Закона за физическото възпитание и спорта, ръководствата на представителните организации на работниците и служителите, както и на представителните организации на работодателите на национално равнище.

С промените ще се минимизира възможността от злоупотреби, тъй като настоящата нормативна уредба дава практическа възможност всеки дееспособен български гражданин да получи служебен паспорт, ако регистрира юридическо лице с нестопанска цел, което представлява сдружение, федерация или браншова организация, и бъде избран в нейното ръководство./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...