Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Район „Източен“ с пет проекта за „Чиста околна среда – 2021 г.“ СНИМКИ
Градът Пловдив

Район „Източен“ с пет проекта за „Чиста околна среда – 2021 г.“ СНИМКИ

Част от проектите в район "Източен"

Район „Източен“ ще получи безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) по пет проекта, внесени по Национална кампания „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2021″ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

Одобрените идеи са насочени към подобряване на междублоковите пространства, осигуряване на по-добри условия за спорт на младите, игра на най-малките и отдих за възрастните.

Внесените от районната администрация проекти, които получиха зелена светлина са:

Реконструкция на настилка под спортно съоръжение на открито. Кв. „Първа Каменица“, ул. „Славянска“.


Възстановяване, озеленяване и облагородяване на зона за отдих. Кв. „Втора Каменица“, ул. „Подем“.

Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца на възраст от 0 до 3 годишна възраст. Кв. „Дружба“ между ул. „Искра“ и ул. „Липник“.

Реконструкция на настилка под стари съоръжения за игра на открито за деца от 3 до 12- годишна възраст. Кв. „Гладно поле“, ул. „Гълъбец“.

Изграждане на детска площадка за игра на открито за деца  от 3 до 12- годишна възраст и ремонт на съществуващо съоръжение. Кв. „Гладно поле“ между ул. „Лев Толстой“ и ул. „Стою Шишков“.

„Благодарение на усилената работа на районната администрация, за пръв път имаме одобрени пет проекта по ПУДООС. Искам да изкажа благодарности към всички, които участваха в създаването на проектите. С реализацията им ще направим още една стъпка към по-добра околна среда в район „Източен“,  коментира районният кмет Иван Стоянов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...