Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Трима подхвърлиха подкуп на полицаи, отиват на съд
Крими Марица първомай Регион

Трима подхвърлиха подкуп на полицаи, отиват на съд

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Три нови бързи производства за предложени подкупи на полицаи наблюдава Окръжна прокуратура Пловдив.

Първият случай е от 2 март. При проверка в Първомай униформени установили, че 37-годишен шофьор, управлявал колата си след употреба на алкохол. За да не бъде санкциониран, мъжът оставил 100 лева в багажника на полицейската кола.

В село Крушево отново на 2 март е установен друг почерпен шофьор, който, за да не бъде глобен, подхвърлил 150 лева в патрулния автомобил.

На 4 март в село Скутаре 50-годишен криминално проявен мъж подхвърлил 20 лева в служебен полицейски автомобил, за да не му бъде извършена проверка на личните документи.      

И в трите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.

Първият от тях е задържан за срок от 72-часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо втория е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв., а третият е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от  2 до  10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. Активното разследването по делата продължава, като бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...