Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радев: Съкрушителна оценка за корупцията в България от сенатори в САЩ
България Важно

Радев: Съкрушителна оценка за корупцията в България от сенатори в САЩ

Румен Радев
Румен Радев

„Ако правителството се беше вслушало в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комисията за външна политика на Сената на САЩ. Тя отразява всички неща, за които говоря от началото на мандата, и заради които хората протестираха, засягащи и корупцията в България, и уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.“ Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира излязлото по-рано становище на двама американски сенатори – демократът Боб Менендес и републиканецът Джим Риш, които призовават българското правителство и правораздавателната система „да положат повече усилия за гарантиране на върховенството на закона за всички граждани, а не само за някои“. Внимание е обърнато на протестите срещу правителството, като се призовава за край на корупцията, спазване на демократичните ценности и свободата на медиите.

„С наближаването на парламентарните избори през април е задължително правителството на България да защити тези ценности“, се казва още в изявлението.

От ГЕРБ обявиха, че позицията на двамата сенатори е лична, публикувана в личен профил в социална мрежа и не е обвързана с институцията Сенат.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...