Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Само за 6 часа: Над 900 нарушения на пътя и 90 на пешеходци
Пловдив Полиция

Само за 6 часа: Над 900 нарушения на пътя и 90 на пешеходци

Полицейска кола

За 6 часа полицията установи 918 нарушения по пътищата на Пловдив и областта, като 91 са нарушенията на пешеходци.

При поредна акция на пътя пловдивската полиция провери 866 водачи на автомобили и 117 пешеходци. Проверяващите са констатирали 918 нарушения, извършени от водачи и пътници по пътищата на Пловдивска област, за които органите на реда са взели административно отношение.

227 са съставените фишове за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, а актовете са 79. Установените случаи на извършени нарушения от пешеходци са 91, а 8 от съставените актове са за неспазване на светлинни сигнали на светофарната уредба и внезапно излизане на пътното платно от страна на пешеходци.

83 са глобите по фиш за пресичане на необозначени за целта места. Нарушенията на водачи, отнели предимството на пешеходци са 12. Само един от проверените водачи зад волана е бил неправоспособен, а шестима са ползвалите телефон по време на управление.

22-ма от шофьорите са санкционирани заради непоставени обезопасителни колани. Само четирима са останалите без шофьорски книжки, заради неплатени глоби по предишни нарушения. При 11 от проверените превозни средства са установени различни технически неизправности, а 27 са съставените фишове за нередовни пътни документи.

Фишовете за неправилно паркиране или престой са 34 броя. Установено е, че 15 от водачите не са използвали светлини, а 62-ма са с глоби са неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. Чрез използваните автоматизирани технически средства и системи са установени 511 нарушения на скоростните режими.

Полицията продължава своите акции по пътищата в Пловдивско. Проверките целят подобряване безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...