Quantcast
Новини Пловдив » България » Хакери атакували сайта за записване за ваксина срещу ковид
COVID-19 България Важно Здраве

Хакери атакували сайта за записване за ваксина срещу ковид

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Тежка хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за имунизация his.bg, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, „Информационно обслужване“ е удържало и няма пробив, пише „24 часа“.

„Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее“, каза проф. Ангелов.

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на част и половина след отварянето на системата в за електронно записване в четвъртък имало 10 000 заявки. „В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400“, отчете проф. Костадин Ангелов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...