Quantcast
Новини Пловдив » България » Буйстващият индиец от френския самолет задържан за 72 часа, ударил стюард
България Важно Инциденти

Буйстващият индиец от френския самолет задържан за 72 часа, ударил стюард

Илияна Кирилова

Индиецът, който е буйствал на борда на самолета на Air France и бе свален на летище София, е задържан за 72 часа. Той е застрашил сигурността на полет от Париж до Делхи, нападнал  е стюард на самолета и е блъскал по вратата на командира на екипажа. Това обявиха на пресконференция градският прокурор на  София Илияна Кирилова, Ивайло Ангелов от националното следствие и Теодор Чешмеджиев – началник на полицията на летището.

В понеделник на чужденеца ще му бъде поискан постоянен арест, осигурен му е служебен защитник, преводач, уведомено е и посолството на Индия.

По първоначални данни не става дума за инцидент след употреба на алкохол, каза Илияна Кирилова.

„Работим по случая от снощи. Обвинението е за извършване на действия, които застрашават сигурността на полета. Той е буйствал още от началото на полета. Това е принудило командира на самолета да го приземи на нашето летище. Престъплението е тежко и за него се предвижда лишаване от свобода от 5 до 10 години, обясни завеждащият първо отделение на Национална следствена служба Ивайло Ангелов.

По думите му мъжът осъзнава какво е направил. Следват да бъдат направени експертизи.

„В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно. Той няма разумно обяснение за извършеното. Не мога да потвърдя, нито да отрека терористичен акт. Много е рано за информация като тази“, добави той.

„По данни на капитана, пътникът е бил конфликтен и с част от пътниците. При опит да бъде усмирен, той е ударил човек от екипажа“, добави комисар Теодор Чешмеджиев.

Ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, както и ще бъде изготвена и европейска заповед за правна помощ, за да бъдат разпитани и останалите пътници.
Сигналът е получен около 16:10 вчера, че самолет иска да кацне извънредно заради буйстващ пътник. Около 17 ч. самолетът е кацнал и индиецът е бил изведен.  При задържането той не се е съпротивлявал./ПловдивПрес

Още новини по темата

Заради буйстващ пътник: Приземиха извънредно френски самолет в София

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...