Quantcast
Новини Пловдив » България » Ицо Хазарта с гневен коментар: Идеята за раздаване на 4350 лева на музикантите е лоша
България Важно Култура

Ицо Хазарта с гневен коментар: Идеята за раздаване на 4350 лева на музикантите е лоша

Ицо Хазарта

Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Компенсации (а не „помощи“) за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години.

Това коментира във Фейсбук рапърът Ицо Хазарта, разгневен от новината, че правителството ще даде по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях  на всеки музикантите на свободна практика у нас като еднократна помощ в условията на пандемията.

„Нищо справедливо няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от доходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на държавата всяка година. Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже“, пише още Ицо Хазарта.

„Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници.

Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат.

Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии“,завършва той.

Още новини по темата

Правителството дава по 4350 лв. на 1000 музиканти

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...