Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Мартин Камбуров е Футболист №1 за февруари
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Мартин Камбуров е Футболист №1 за февруари

Мартин Камбуров
Мартин Камбуров

Нападателят на Берое Мартин Камбуров бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец февруари според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

40-годишният голмайстор спечели в изключително оспорвана борба, тъй като тримата призьори се вместиха само в 4 точки разлика. Мартин Камбуров е №1 с индекс на ИнСтат 368. Той изпревари само с 3 пункта национала на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен, останал с индекс 365. Третото място е за нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю, натрупал ИнСтат индекс 364.

Любопитното е, че Мартин Камбуров става най-възрастният футболист, печелил класацията от нейното създаване. Предишният победител пък отново бе играч на Берое – Георги Ангелов, който бе избран за най-добър за месец декември 2020 година.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...