Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Милен Велчев: Българинът е свикнал с еврото, няма да скочат цените
Бизнес България Важно

Милен Велчев: Българинът е свикнал с еврото, няма да скочат цените

Милен Велчев
Милен Велчев

Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен дълъг период за адаптиране. Спекулирането с цените е възможно и сега, и след приемането на еврото, аз съм скептик, че цените рязко ще се вдигнат след приемането на еврото. Това каза в „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS бившият финансов министър Милен Велчев.

Според него спекулацията няма да бъде позволена от свободния пазар, макар че недобросъвестни търговци винаги ще има, но затова има и държавни органи, които да следят.

Относно кредитите Велчев е убеден, че след приемането на еврото няма да пострадат нито кредитополучателите, нито банките.

„Влизането в Еврозоната е поставяне на цел, но това не е императив и различните управления на страната може да имат различно отношение към нея. Някое може да реши да забави влизането“, отбеляза бившият финансов министър.

Според него възстановяването от икономическата криза, вследствие нан пандемията, не се развива толкова бързо, колкото се е очаквало и това ще продължи.

„Когато икономиката е в спад, финансовият министър няма право постоянно да казва „не“. Двамата финансови министри на България през последните месеци могат да бъдат поздравени за действията си“, категоричен бе Велчев.

Но той е убеден, че намаляването на ДДС за определени стоки е било грешка, защото след изтичането на срока ще има натиск намалената ставка да продължи да действа./ПловдивПрес

Още новини по темата

Милен Велчев прогнозира актуализация на държавния бюджет заради кризата

Милен Велчев: Правителството залага „мини“ за следващия управляващ

Милен Велчев пред Plovdiv-Press: Новият външен дълг е успех, но сега трябва да пестим парите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...