Quantcast
Новини Пловдив » България » Москов: Задължение на държавата е да осигури нормален живот на гражданите и бизнеса, а не да ни заключва
България Важно ИЗБОРИ 2021

Москов: Задължение на държавата е да осигури нормален живот на гражданите и бизнеса, а не да ни заключва

Петър Москов
Петър Москов

На среща с водачи и участници в листи на ПП КОД /Консервативно обединение на десницата/, Петър Москов представи стъпките за излизане от Ковид кризата, предлагани от партията.

Според него истинската битка с кризата трябва да изглежда така:
1. Държавата заявява ясно: повече няма да затваряме и заменяме
затварянето с активен подход.
2. Осигурява механизма на тестване;
3. Задължава хората да правят това тестване;
4. Така осигурява свобода на обществото и на бизнеса;
5. Задължава цялата здравна система да се включи в борбата с
пандемията

Подходът в борбата с пандемията трябва да бъде из основи сменен, обясни Москов и поясни, че той е бил логичен само през март миналата година.

„Когато чувахме, че нещо, ревеше в гората, вероятно беше страшно и трябва да се заключим, за да видим какво е. Сега вече ние сме подготвени точно толкова, колкото можем да бъдем, знаем точно толкова, колкото
целия свят знае. Държавата ни не прилага мерки, заключването е проблем, а не решение.“, заяви още лидерът на консерваторите.

Държавата трябва да осигури перспектива пред всеки български гражданин. Да държи гражданите си заключени и в неведение не е мярка срещу кризата. Това е липса на държава, липса на мерки, продължи Москов. Според него, всеки може са да се заключи и не му е нужна държава, за да го направи.

„Държавата е нужна, за да се бори с епидемията и да не й позволява да пречи на нормалния живот и да спира икономиката, категоричен е той. Председателят на КОД обвини правителството, че си измива ръцете със
затварянето, причинява загуби и страдание за бизнеса, за ползващите нещата, които са затворени, за родителите и за учениците.

„Трябва да се промени подхода. Не от затваряне до затваряне. А активна държана позиция с ясно поемане на отговорност, а не прехвърляне на отговорността върху отделните граждани. Не гражданите трябва да решават дали да се тестват или не, а държавата, защото тя носи отговорността за обществото, тя е
длъжна да осигури нормални условия за бизнеса и е неин управленски ангажимент да гражданите й да водят нормален живот, обясни в заключение лидерът на КОД.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...