Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Радослав Смаилов от Пловдивския университет взе наградата „Студент на годината 2020“
Градът Образование Пловдив

Радослав Смаилов от Пловдивския университет взе наградата „Студент на годината 2020“

Йорданка Фандъкова връчи наградата на Радослав Смаилов

Радослав Смаилов от филиала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Смолян бе удостоен с престижната награда „Студент на годината 2020“ в националния конкурс, който се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. 4-курсникът в специалност „Български език и история“ бе отличен от Националното представителство на студентските съвети в Република България за своята активна научна и творческа дейност. Лауреатът получи наградата лично от кмета на София Йорданка Фандъкова на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет.

Наред с пълното отличие през изминалата 2020 година Радослав Смаилов има над 10 научни публикации в областта на Средновековната история на България, представяни в национални и международни научни конференции, статии в съавторство по методика.

Печели 1-во място в международен конкурс за есе, посветен на Иван Вазов. През 2020 г. е отличен като даровит и изявен студент от Фондация „Еврика“ със стипендия по целево дарение „Акад. Александър Теодоров-Балан“. В края на 2020 г. печели 2-ро място в Националния литературен конкурс за есе на тема: „Съвременните будители – надежди и разочарования“, организиран от НЧ „Отец Паисий-1893“ – Велинград. В средата на февруари 2021 г. Радослав Смаилов е отличен със стипендия от Ротари клуб – Смолян. Участва и в студентския проект към Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр. Смолян – „Дигитална интернет базирана библиотека за родопските диалекти“, ръководен от гл. ас. д-р Мирослав Михайлов.

„Изключително съм развълнуван и съм много щастлив! Тази награда, както и всички останали, са много специални за мен, защото те са оценка за труда ми и за всичко, което съм направил“, сподели Радослав Смаилов, който е председател на Студентския съвет към филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян.

Според него, успехът се постига със собствени усилия и човек не трябва да чака някой да му го поднесе. „Вярвам, че тайната е да бъдеш различен“, смята студентът на 2020 г. Той изказа благодарности на доц. д-р Румяна Комсалова от Философскоисторическия факултет нан ПУ, Катедра „История и археология“. „Тя е главният „виновник“ този приз да бъде в моите ръце и човекът, с когото в последната година работим изключително всеотдайно. Благодаря също на проф. днк Мария Шнитер и на доц. д-р Русалена Пенджекова – хората, които не спират да вярват в мен и ми дават сили да продължавам“, каза Радослав Смаилов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...