Quantcast
Новини Пловдив » Важно » СЗО не препоръчва използването на ваксинационни паспорти
COVID-19 Важно Свят

СЗО не препоръчва използването на ваксинационни паспорти

Снимката е илюстративна

Световната здравна организация на този етап не препоръчва издаване на т.нар. „ваксинационни паспорти“, с които пътуващите да доказват, че са имунизирани срещу коронавирус.

В същото време представители на организацията не изключват в бъдеще да публикуват препоръки по съдържанието на подобни сертификати.

Преди дни Еврокомисията обяви, че през март ще представи проект за единен ваксинационен документ за общността. 27-те се опитват да ускорят ваксинационната кампания.

Европейският съюз ще призове Съединените щати да разрешат износа на ваксини на „Астра Зенека“, произведени на американска територия, съобщава Файненшъл Таймс.

27-те искат Вашингтон да осигури безпрепятствени доставки на ключови съставки на ваксината, необходими за производството в Европа.

Според германския канцлер Ангела Меркел държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз (ЕС) са единодушни в мнението за необходимостта от въвеждане на електронни сертификати за ваксинация, членовете на общността ще се стремят да ги създадат до лятото./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...