Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 3 март. Помолихме се Богу да ни направи благоденстващ народ
Важно Мнения Съботен цикъл

3 март. Помолихме се Богу да ни направи благоденстващ народ

Паметната сцена: Борисов подарява сакото си на работник
Паметната сцена: Борисов подарява сакото си на работник

 

 

Георги Петров

Георги ПЕТРОВ, Съботен цикъл

Народен човек е г-н премиерът ни. Широка душа носи. Ето на, на връх Националния  ни празник 3 март, като инспектираше с верните си хора в джипката различни участъци на АМ „Хемус“, подари сакото си на равен нему по телосложение и душевност работник. Заедно със запалката в джоба на това сако му го подари. И от сърце! Работниците разбират от хубави хора и затова аплодираха жеста с възгласи „Браво, Бойко!“

Работниците… Дано всички да са щастливи, колкото са великодушни в похвалите си.

Не така стоят нещата с мисловните терзания на т.нар. Интелигенция. Абе, тя интелигенцията… Каквото и да си говорим, каквото и да се е променило при нея през последните сто и десетина години, най-добре я охарактеризира др. Ленин. След поражението на революцията от 1905 година, в свое писмо до Горки от 7 февруари 1908  година той пише: „Интелигенцията бяга от партията: там е и пътят на тази сволоч“. С последната дума простодушният руски народ нарича негодниците и предателите.

В нашия случай днес партията е г-н Борисов по образ и подобие пак от апотеоза на Маяковски: „Като кажем партията, разбираме Ленин. Като кажем Ленин, разбираме партията.“ Усещам се, че за пореден път използвам цитата, но то е нещо като неволното изпускане от телевизионните реклами на лечителските шарлатании.

Партията подари сакото си на обикновен работник. Е, той се оказа общински съветник от ГЕРБ, но г-н Борисов откъде да го знае това. А интелигенцията има нахалството да пита. Защо тези работници работят на връх Националния празник на републиката ни? Коя е неотложната необходимост, която ги принуждава да престъпят най-официалния почивен ден? Ако е измислена тази неотложна необходимост, какво е допълнителното им възнаграждение? Спазени ли са законовите изисквания за неговия размер. Съблюдават ли се и пределните норми за полагане на извънреден труд?

Широкият жест на г-н премиера ни намери широко медийно отразяване. Там някъде в тази широта да чухте горните въпроси и последвалите отговори? Не нали? Не съм го виждал написано в медиен кодекс, но е възприето, че не е възпитано да се замърсява с подробности широтата на подобен жест. А че щяла да си пита тази сволоч, независимата интелигенция, нека да си пита, тя нито сако може да ти подари, нито заплатата да ти вдигне.

И освен това благодарният и молещ Бога да го направи благоденстващ български народ си има и своя, разбирана и признавана от вожда му и чинопочитателно дакаща интелигенция. Примери ли искате? Доста са, но една се извисява над тях внушително и застрашително.

Кой не познава г-н Любен Дилов-син, кой не е слушал за него и кой може да си представи телевизионния екран без него. Трудно е да се разтълкува на какво се дължи неговата изключителна популярност. Но едно е безспорно, г-н Любен Дилов-син има дарбата да облича в изцяло благородна премяна всяка своя постъпка, в т.ч. и тези, които ни хвърлят в  някакви, интелигентски ли, човешки ли, съмнения.

Г-н Любен Дилов син е водач на листа като кандидат за народен представител от ПП „ГЕРБ“. Измислената гражданска квота е хватка, с която се поддържа духа на добрите хора. На тези, които биха повярвали на политиците, които с гражданската квота им казват:“Не че сте прави, ако си мислите, че ние, политиците, сме негодници и използвачи, но ние сме привлекли до нас и чисти обикновени хора, гласувайте за нас и ние ще ви управляваме с тях, от справедливо по-справедливо.“

Не са малко хората у нас, които ще повярават, че г-н Любен Дилов-син не е политик, а обикновен и чист гражданин, надарен с необикновено чувство за хумор. Въпреки  неочакваните му превъплъщения! Ако не беше така, партията, т.е. г-н Борисов нямаше да го сложи в листите си.

Доказателство? Още в едно от първите си интервюта като кандидат – законодател  г-н Любен Дилов-син по своя си забележително талантлив начин изтъкна изключителната гениалност на вожда:“Живите включвания от джипа са изключителна политическа иновация.“ И за да не остане никакво съмнение, че той вече е от намерилата правилния път до сърцето на вожда партийна интелегениция, добавя, че ако Доналд Тръмп беше се добрал до тази иновация, оше щеше да е президент на САЩ.

Работниците от АМ „Хемус“ ръкопляскат с възторжени възгласи „Браво, Бойко!“ Работниците от всички краища на родината ни подемат възгласите.

Предполагам, че камуфлиралите се като гражданска квота досегашни наемници в партийния и управленски елит на ГЕРБ вече треперят за маслодайните си позицийки. Като тяхна конкуренция се задава изключителен талант, какъвто безспорно е г-н Любен Дилов-син. Предполагам също, че и гражданските квоти на другите партии са неспокойни. Идва човек, който ще вдигне непосилно за тях стандартите в избраната от тях ниша ли да го наречем, далавера ли.

А един от тези, сволачовите, интелигенти пресметна, че още с реденето на листите от оцапани политици и чисти граждански квотари  две трети от бъдещите народни представители са предварително ясни. Ние, които гласуваме и тези, които тайно, упорито и професионално се стараят по линия на купения, корпоративния и фалшифицирания вот, ще се бъхтим само за баласта в парламента.

Може да е малко, но кой ти го дава. Да не би да искате Бойко на всеки от нас по едно свое сако да подари. Колкото и да е народен и колкото и широка да е душата му, това не е безпределно!/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...