Quantcast
Новини Пловдив » България » Заловиха 12 мигранти от Сирия и Ирак, влезли нелегално у нас
България Важно Крими

Заловиха 12 мигранти от Сирия и Ирак, влезли нелегално у нас

Заловените край Генералово мигранти. Снимка ПРБ
Заловените край Генералово мигранти. Снимка ПРБ

Заловиха 12 мигранти от Сирия и Ирак, влезли нелегално у нас. Каналджията – Н.М., на 55 г., вече е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

На 6 март 2021 г. в землището на с. Генералово, община Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили товарен автомобил, в чието товарното помещение се намирали група от 12 чужди граждани от Сирия и Ирак – 4 жени, 5 мъже и три малолетни деца. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Установено е, че водачът на товарния автомобил, марка „Мерцедес“  – Н.М., на 55 г., е следвало да ги транспортира до Свиленград, а оттам до  София.

Събрани са доказателства, че гражданите на Сирия и Ирак са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 2000 и 4000 евро, за да стигнат до  София. Пресекли са границата в  района на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово. Като веществено доказателство по делото е приобщено моторното превозно средство – товарен автомобил, послужил за извършване на престъплението.

Обвиняемият Н.М. е задържан за срок от 72 часа с постановление на дежурния прокурор на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават. Чужденците са настанени в миграционен център.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Хасково и Гранична полиция, в който участваха Мария Кирилова, заместник-районен прокурор, и Стоян  Мандаджиев, директор на Регионална дирекция “Гранична полиция”- гр. Смолян.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...