Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Иван Тотев: В листата на ГЕРБ са хора, свързани с Пловдив
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Иван Тотев: В листата на ГЕРБ са хора, свързани с Пловдив

Кандидатите за депутати на ГЕРБ от Пловдив.
Кандидатите за депутати на ГЕРБ от Пловдив.

Кампанията, в която целта е минимум 5 мандата, беше открита в галерия „Капана“

Ваня ДРАГАНОВА

„Ние сме избрали една изключително пловдивска листа. В листата на ГЕРБ са хора, свързани с Пловдив. Естествено с годините ГЕРБ се отвори и в нашата листа има будни граждани, които могат със своите знания умения да добавят принадена стойност – като Радомир Чолаков. Водачът на нашата листа традиционно е г-н Бойко Борисов, което за нас е голяма чест. Един човек, много тясно свързан с Пловдив. Огромна  е помощта му за развитието на Пловдив, не един и два проекта са подкрепени от държавата в негово лице“, каза лидерът на пловдивската организация на ГЕРБ Иван Тотев при представянето на  листата за 16-и избирателен район. Старт на кампанията беше даден в галерия „Капана“, а набелязаната цел е минимум 5 мандата от Пловдив, колкото ГЕРБ спечелиха и през 2017 г.

На старта на кампанията присъстваха и досегашни депутати, които не са в листата за предстоящия вот, като Менда Стоянова и Атанас Ташков.

„Много сме щастливи, че за пореден път листата в Пловдив води г-н Бойко Борисов. И лидери на опозиционни партии водят листи в Пловдив и дават заявка, че ще бъдат конкуренция. Това никак не е лошо, защото пак ще покажем кой е лидерът в политиката и кой печели в политиката – това ще бъде политическа партия ГЕРБ. Сигурна съм, че на тези избори ние ще бъдем първа политическа сила в Пловдив със сериозна разлика от втория, който и да е той“, каза Менда Стоянова, която е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Втори в листата е Иван Тотев, трети – Вежди Рашидов, който разказа, че е служил в Пловдив в едно поделение със Спас Гърневски, който  пък е на пето място. „Младостта ми мина в Пловдив, бяхме добри приятели със Слона, Митьо Киров, Начо Културата, Николай Кучков, Йони Левиев. Това беше Градът на художниците и си мечтаех да стана голям артист като тях. И първата ми любов беше в Пловдив“, разказа Вежди Рашидов. Той сподели, че вече наближава 70 години и се е колебаел дали да избере свободата и да се откаже от парламента, но решил, че има още неща, които може да направи за Пловдив – като ремонта на Концертната зала и решаването на проблема със сградата на Пловдивската опера.

Ново име в листата на ГЕРБ на четвърто място е юристът Радомир Чолаков, който е от гражданската квота. Той разказа, че дъщеря му е учила в Германия, но след това се върнала у нас и заживяла в София. Когато се омъжила и родила дъщеря си, решила да се върне в Пловдив.  „Можеш ли да си представиш по-добро място, в което да растат внуците ти, от Пловдив, ме попита тя. И тогава разбрах, че всъщност политиката – и на държавата, и на града, е била успешна, защото една майка винаги избира най-доброто за детето си. Иска се още съвсем мъничко, за да разберем, че България е най-доброто място за живот на българите, а Пловдив да стане най-доброто място за живеене в България“, каза Радомир Чолаков.

За финал на откриването кметът Здравко Димитров пожела успех на кандидатите за депутати и ги призова да не забравят Пловдив, когато отидат в парламента.

Пълната листа на ГЕРБ за Пловдив:

Бойко Методиев Борисов

Иван Борисов Тотев

Вежди Летиф Рашидов

Радомир Петров Чолаков

Спас Георгиев Гърневски

Александър Милков Държиков

Надя Росенова Танева

Пламен Дочев Панов

Христина Илиева Кашилска

Стефан Иванов Шилев

Вера Иванова Тоскова

Гошо Димитров Къчков

Спас Атанасов Шуманов

Даниела Асенова Митева

Георги Василев Липчев

Николай Илиев Арабаджиев

Мирослав Тенев Тенев

Емил Георгиев Русинов

Ели Георгиева Гатева

Елена Петрова Тотолакова

Симона Цветанова Николова

Петър Георгиев Траянов.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...