Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Кандидатите от ГЕРБ се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив
ИЗБОРИ 2021 Култура Пловдив

Кандидатите от ГЕРБ се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив

Кандидатите на ГЕРБ за народни представители на среща с дейци на културата.
Кандидатите на ГЕРБ за народни представители на среща с дейци на културата.

Кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16-и МИР Вежди Рашидов, Радомир Чолаков и Пламен Панов се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив. На разговора присъства и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

Председателят на Парламентарната комисия по култура в 44-ото НС Вежди Рашидов припомни направеното в Града под тепетата с помощта на държавата и даде пример с възстановения след пожара Драматичен театър, реализираната с участието на Регионалния археологически музей изложба в Лувъра и др. Той подчерта, че сред бъдещите му приоритети ще е довършването на ремонта на Концертна зала. „Връзката ми с Пловдив е много силна и ще продължа да работя за развитието на града в културно отношение“, допълни Вежди Рашидов.

„Необходимо е заедно да си поставим цели, които после да реализираме“, каза от своя страна Радомир Чолаков и заяви готовността си да подкрепя културните проекти на града.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева изтъкна доброто взаимодействие между държавното управление, местната власт и културните институции в Пловдив.

„През 2019 година Пловдив беше Европейска столица на културата. Този проект беше реализиран с активното участие на културните институции в Пловдив. Европейска столица на културата даде по-голямо самочувствие на тези институции“, допълни тя. Като добър пример посочи активната работа на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и неговия екип.

Директорът на Регионалния археологически музей доц. Костадин Кисьов припомни, че разкопките на Малтепе бяха осъществени с подкрепата на Иван Тотев като кмет на Пловдив и министър-председателя Бойко Борисов

Всички участници в срещата бяха категорични, че ще продължат започналите образователни програми като „Децата в музеите“, „Госпожа Опера“ и др.

В сферата на културата Пловдив прави европейска политика. Градът ни има с какво да се гордее и трябва да продължи да представя своето изкуство извън границите на страната, категорични бяха участниците в срещата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...