Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Пловдивската полиция с акция „Цвете на пътя“
Пловдив Полиция Случка на деня

Пловдивската полиция с акция „Цвете на пътя“

Червената обувка с цветя

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“. Стартът и беше даден символично точно в 8.03 ч. на осми март на един от най-оживените булеварди – „Цар Борис Трети Обединител“.

Жени, които преминават с автомобилите си по булеварда, бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

От полицията под тепетата отчитат, че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по-внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за катастрофи.

Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност – рядко се качват в автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, беше и поставената арт инсталация – червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя. Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата й Драгомир Димитров. Поставянето й на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно, има за цел да провокира преминаващите. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана. Защото жената, на която нервно бибкате с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...